Gondolatkarantén

Már hiszek, mondta Neo Morpheusnk és lezuhant a tetőről

Mads Mikkelsen lesz az új trash pápa?
Polar, a szerethető akciófilmparódia

 

Ha Woody Harrelsonról azt mondtam, nem tud hibázni, hatványozottan igaz ez Mads barátunkra. Bár lenne egy ilyen csatárunk a válogatottban, mert folyamatosan tölt, néha célzás nélkül tüzel, mégsem lő mellé soha!

Ha valaki volt már Hannibál, és olyan filmek vannak mögötte, mint az Ádám almái, a Vadászat, vagy most jön ki az új nagy durranással (Még egy kört), akkor miért vállal el egy ilyen szerepet?

Mert megteheti. Mert menő. Mert szeretni fogják. Mert nem a fáradt Liam Neeson. Mert a borostájába és a fél szemébe több badass momentum szorult, mint a John Wick összes részébe.screen-shot-2019-01-07-at-11_27_49-am.png

A Black Kaiser (AKA: Duncan Vizla/ Mads Mikkelsen) karakter annyira túl van húzva, hogy már- már komikus. Persze nem annyira, hogy idegesítő, vagy fárasztó legyen. A gyerekeken kívül mindenki tudja, hogy mi következik. De ők sem azért nem tudják, mert buták, hanem mert nem láttak még elég B kategóriás akciófilmet. Nincsenek még tisztában a zsánerrel annyira, hogy teljesen egyértelmű legyen.

Itt mindenből van egy kicsi. Idióta újoncok, kegyetlen főgonosz, megmentésre váró szomszéd lány, hűseg pontokat beváltani hajlandó harcostársak, vérben és belsőségekben gázoló főhős, és hentelés-hentelés-hentelés.

Számomra érthetetlen volt (és most is az) a John Wick filmek tündöklése, és az elkötelezett rajongók elfogultsága. A John Wickből pont az hiányzott, ami a Polarban megvan. Mads Mikkelsen. Mondom mindezt úgy, hogy kedvelem Keanu Reevest, de egy percig sem hittem el. Duncan Vizlát elhiszem. Blut (főgonosz, azaz Matt Lucas) helyében én már előbb elkezdtem volna rettegni a jól kiérdemelt bosszújától.

A két végpont minden értelemben Blut és Camille (Vanessa Hudgens) a szomszéd lány. Blut egy képregényből előlépett vicces és egyben undorító főgonosz, akinek a színészi játéka abban merül ki, hogy fejhangon vihog és karddal hadonászik. Camille pedig a megmentésre váró gyámoltalan lány, aki az egyetlen valós személy ebben a másfél órában. A kezdet és a vég, vagy a vég és a kezdet, ezt majd az idő eldönti.

A végkifejlet nem várt csavart rejt, ha egy kicsivel bevállalósabb az író/ rendező/ Netflix stáb, akkor legendás lehetett volna a film. Nincs ezzel baj, de így megmaradt azon a polcon, ahová a „szívesen megnézem újra, ha nincs jobb ötletem” filmek kerülnek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkaranten.blog.hu/api/trackback/id/tr1116370908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gösser söralátét 2021.01.04. 17:24:55

"Számomra érthetetlen volt (és most is az) a John Wick filmek tündöklése, és az elkötelezett rajongók elfogultsága. "

Igen, sajnos vannak faék egyszerűségű egyedek akiknek nem megy annak elfogadása, hogy mások nem az ő akarata és bármilyen ízlése szerint élnek.
Akkor van gáz, ha ezek hatalmat kapnak, reméljük esetedben erre nem lesz példa.

gondolatkarantén 2021.01.04. 17:44:50

@Gösser söralátét: Nem fáj nekem, hogy ha neked tetszett, csak ne kelljen azt hazudnom, hogy nekem is, mindezt azért, hogy miért is?
Tényleg, ha már nem mondhatom meg, hogy másnak milyen legyen az ízlése (amit ugye nem is tettem), nekem miért mondja meg valaki? Mondjuk te:)

kódex 2021.01.04. 18:45:04

Megérdemlitek egymást. :)

victor vacendak 2021.01.04. 20:35:13

"ha egy kicsivel bevállalósabb az író/ rendező/ Netflix stáb, akkor legendás lehetett volna a film."

Légy erős, annyira bevállalósak voltak, hogy a film szinte csak távolról emlékeztet a forrásul szolgáló képregényre... :-D

gondolatkarantén 2021.01.04. 21:13:02

@victor vacendak: Általában az a tapasztalat, hogy minél jobban hasonlít az eredetire, annál jobb nem?!

gondolatkarantén 2021.01.04. 21:15:52

@Minden Jobbikos Büdös Zsidó Cigány: Mármint, hogy meghal, vagy hogy fáradt leszek miatta?
Amúgy elnézést kérek minden színésztől, akinek meghalt valakije és utána rossz filmeket csinált. Immárom megvan a magyarázat.

victor vacendak 2021.01.05. 07:34:53

@gondolatkarantén: nem feltétlenül. szerintem a Watchmen minden idők legjobb képregényfilmje, a kultúrsznobok szerint meg a legszarabb. Szerintem a kisebb változtatások csak jót tettek a sztorinak, a kultúrsznobok szerint meg nem. De lehet-e tökéletesen leforgatni valamit a képregény alapján? A 300 is abszolút követi a képregény képi világát, eseményeit, mégis találnak benne hibát, akik keresnek. De hogy visszatérjek az erdeti felvetésedre: mennyire kellett volna bevállalósabbnak lenni, hogy eltérjenek a forrástól? Konkrétan miben?
A Polar stábja nem nagyon hibázott, a különbségek ellenére nagyon jól eltalálták. Szerintem :-D
A Wick-kel összehasonlítva: a Wick központi motívuma, hogy "megölték a kutyámat", kb. egy szinten van a "Marthá"-val...

gondolatkarantén 2021.01.08. 17:42:50

@victor vacendak: Igazad van, ezek mégis a kivételek szerintem. A Watchmen annyira követte a képregényt, amennyire filmnek lehet, és a 300 is csak azért lett "több" a vásznon, mert az eredeti történet nem tett volna ki 90 percet. De ez nem ártott nekik, mindkettő ott van nálam képregényfilm kategóriában a TOP legjobbak között.
A Polar eredetijét nem ismerem, nekem a vége jobban tetszett volna, ha 3 perccel rövidebb, és akkor nem spoilereztem:)

victor vacendak 2021.01.09. 09:43:21

A Polar eredetije... A film a Came From The Cold epizód alapján készült. A rajzok minimalisztikusak, majdhogynem inkább csak skiccek, és csak három színt használt a színező. A "papír" fehérjét, a feketét és a narancsot. Kb. mint a Sin City. A film a karakterek jó részét átvette, az események jórészével egyetemben, de a kronológia némileg más. És az egész Camille sztori-vonal hiányzik. Ami szerintem nagyon jó a filmben. Főleg vége. Erre célzol, az utolsó 3 perccel? Amikor elhatározzák, hogy utánamennek a megrendelőnek? Ez nyilván arra is kellett, hogy megágyazzon egy esetleges folytatásnak.

gondolatkarantén 2021.01.10. 09:28:45

@victor vacendak: Erre céloztam, csak nem akartam spoilerezni:) És szerintem hiba lenne ezt folytatni. Nincs benne több. Persze cáfoljanak rám, ha mégis!

victor vacendak 2021.01.10. 11:25:07

@gondolatkarantén: Azt nem tudom, hogy mi alapján dől el a Netflixnél, hogy lesz-e folytatása egy projektnek, mert sok számomra nézhetetlen akciófilmjüket folytatják, de a Polar rendezője egyértelműen folytatásban gondolkodik, leglább is a nyilatkozatai alapján. Nekem tetszett, nézném :-D

gondolatkarantén 2021.01.15. 09:18:05

Én is tennék egy próbát természetesen:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.03.03. 10:43:42

az utolsó 40 perc ér valamit, egyébként egy alszabott john wick utánzatocska. Mads Mikkelsen az egyetlen aki tud olyan tökös lenni, mint K Reeves, de ezt a filmet ő se tudja megmenteni.
kár érte.

Gondolatkarantén

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása