Gondolatkarantén

Már hiszek, mondta Neo Morpheusnk és lezuhant a tetőről

Jézus megérkezett a Netflixre!
De nem biztos…

 

A Messiás jelenleg a legnagyobb BOOM or BUST sorozat a Netflix kínálatában, de az én látókörömben mindenképpen. Kifejezetten szeretem az olyan film, vagy sorozat élményeket, amik a semmiből jönnek. Az vesse rám az első követ, aki már hónapok óta várja a Messiás bemutatóját! Van ilyen? Biztosan, de én még csak nem is hallottam róla, sőt, a „milyen sorozatok jönnek 2021-ben” listákban sem találkoztam vele, ami akár az én hibám is lehet, de nagy hírverést azért nem csaptak körülötte. A lényeg, hogy elvárások és prekoncepciók nélkül álltam neki az első epizódnak és mondhatom, hogy rég nem látott erővel szippantott be a hipszter Jézus története.ezgif_com-resize-2020-01-09t000335_158.jpg

Mivel még csak az első öt részen vagyok túl, spoilerkockázat nélkül mondhatom, hogy az egész évad arról fog szólni, hogy al-Masih (akit a vicces nevű Mehdi Dehbi alakít) vajon tényleg a megváltó második eljövetele, vagy egy ordenáré nagy átverés az egész, és a vallási piramisjáték végén valami banális magyarázattal kenik el a megoldást. És éppen ez az a folyamatosan feszítő kérdés, ami nem hagy nyugodni. Nehezen hiszem el, hogy egy ennyire erős kezdés után fenn tudják tartani a színvonalat és az évad / sorozat végén ne arról beszéljünk majd, hogy BÁRMILYEN befejezés jobb lett volna ahelyett ami megvalósult. Láttunk már ilyet.

De én akkor is örülök a tavasznak, hogy ha nagyon jól tudom, hogy egyszer majd újra tél lesz, így azt ajánlom, hogy addig nézzük felhőtlen örömmel a Messiást, amíg lehet. Aztán ki tudja, lehet hogy a végén bekerül a „Valaha volt 10 legjobb sorozat” válogatásba!messiah-trailer.jpg

Az alap megvan hozzá. A szomorú szemű csodatévő ember, a saját démonaival küzdő fiatal-csinos, de felkészült CIA ügynök Eva Gellner (Michelle Monaghan) személyében, és a „Fény van benned” mondattal felértékelt palesztin menekült kölyök Jibril (Sayyid El Alami). Szokás szerint van egy kőkemény rendőrünk Aviram (Tomer Sisley), aki szokás szerint az alkohollal, egy ex szupermodell kinézetű jogosan ideges feleséggel, a génlottón nyertes cukorfalat kislánnyal és a múltban elkövetett rémtetteivel hadakozik, miközben a nyers de igazságos főnöke éppen felfüggeszti. Igen, itt érezhetően kicsit túltolták a sablonkönyv használatát és legalább a „pisztoly és igazolvány leadása” jelenet 1000. megnézését megspórolhatták volna. Nálam ez még belefér.aviram-dahan-messiah-tv-series-brown-leather-jacket.jpg

Érdekes szálnak ígérkezik a hitében megerősödött lelkész, Félix (John Ortiz) további sorsa, aki a család-hivatás válaszút előtt állva egyértelműen Istenre szavazott. Izgalmas kérdés, hogy van-e innen visszaút, vagy az első részekben megismert családját ő és a nézők is elfelejtik lassan.

Minden további kérdés, kétely ellenére, vagy pont azok miatt is csak ajánlani tudom a Messiást. Érdekes kezdeményezés, ami azzal kecsegtet, hogy valami igazán jó is kijöhet belőle!

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkaranten.blog.hu/api/trackback/id/tr1516447386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Host 2021.03.02. 21:55:25

Azért nem hallottál róla a 2021-es ajánlokban, mert ez tavaly év elején megjelent sorozat.

Borzasztó Károly 2021.03.02. 22:15:14

Túl sokáig tarthatott a 2019 szilveszteri mámor.

tpl 2021.03.03. 07:09:31

@vilagnezet.blog.hu: re éppen másfél milliárd ember hitét köpöd szembe. Jó ez neked? Csak azt ne mondd, hogy az "igazság" fontosabb a hitnél. Imádkozom azért, hogy megtaláld az utad, ami nem mások hitvilágának megrendendítéséről szól.

tpl 2021.03.03. 07:30:47

@jancsi_2: másfél milliárd ma élő ember hite. Ez a hit a mai nyugati kultúra kialakulását eredményezte, a jólétet, a szabad akaratot, a vélemény szabadságát, a békés egymás mellett élést. Olyan ostobaságokat pedig Ne hordj össze kérlek, hogy a keresztény hit hozott háborúkat a világunkra.

tpl 2021.03.03. 07:57:39

@jancsi_2: kedves Jancsi. Te nyilván semmit nem tudsz a kereszténységről. Azokkal azonosítod, akik (emberek) a kereszténység nevében követnek el büntetteket.

Hadd segítsek neked, hogy mi a zsidó-keresztény valláskultúra alapja. Ha ezekben találsz utalást pedofiliara, háborúkra, emberiség elleni büntetettekre való uszítást, akkor szólj okostojás.

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
II. Isten nevét hiába ne vedd!
III. Az Úr napját szenteld meg!
IV. Atyádat és anyádat tiszteld!
V. Ne ölj!
VI. Ne paráználkodj!
VII. Ne lopj!
VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!
X. Mások tulajdonát ne kívánd!

tpl 2021.03.03. 08:39:52

@jancsi_2: mindig élveztem a jópofa, tanulatlan, gyökértelen prolikkal való beszélgetést. Ez a csevej viszont még a szokásosnál is ostobább. Csak annyit zaraskent, hogy több tiszteletet az embertársaidnak. Pá.

gondolatkarantén 2021.03.03. 09:32:36

@Host: True story:) De én 2019-ben sem hallottam róla.

midnight coder 2021.03.03. 09:49:15

@tpl: Ehhez képest az Ószövetség nagy része arról szól, hogy a Választott Nép hogy szegi meg az V. parancsot. Lásd Mózes negyedik könyve 31. fejezet. Ez alapján ma Mózes bácsi életfogytiglant kapna emberiségellenes bûncselekmény elkövetése miatt.

Aztán amikor a kereszténységet kanonizálták, az ebbe bele nem férõ irányzatokat, elsõsorban a gnosztikusokat vették rá elsõ körben hogy hagyjanak fel a hitükkel. És nem feltétlenül pár kedves szóval. Aztán ezt a dolgot folytatták a bolygón kb. az összes egyéb vallás / civilizáció ellen, több-kevesebb sikerrel.

almásderes 2021.03.03. 11:54:31

Végig jó lesz :-) Nekem legalábbis tetszett, nem éreztem hogy ellaposodott volna az évad vége felé.

midnight coder 2021.03.03. 12:56:49

@hatalmas nyanyaagy: Mert nem érted a dolog hátterét. Van egy Brendel Matyi nevû lúzer, aki kismillió nicken létezik, és egy scripttel teliszemeteli a blogokat - ez azt jelenti, hogy van hogy 1500 hozzászólásból 1490 az övé. @jancsi_2 is egy ilyen nickje, de ezt a blogot eddig valamiért nem fertõzi, pedig elég szépen elindult. Lehet hogy kivételesen valami dolga akadt.

Gondolatkarantén

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása