Gondolatkarantén

Már hiszek, mondta Neo Morpheusnk és lezuhant a tetőről

Ha tudnád...
A tini romkomok is jók néha

"A gravitáció a fizika válasza a magányra."

Az idézet a The half of it című, a Netflix saját gyártásában készült filmből való. Magyarul a nagyon frappáns (nem...) "Ha tudnád.." lett a címe. Hogy miért is? Fogalmam sincs, valószínűleg ezt dobta ki a google fordító (nem...), vagy inkább ez fogant meg valaki olyannak az agyában, aki nem nézett bele a filmbe.

Mert az első 1 perc után derül ki, hogy az emberi élet nem másról szól, mint az elszakított másik felünk örök kereséséről. Szerencsés, aki megtalálja, a többiekről meg most nem esik szó:)

De mi van akkor, ha két ember ugyanarról a harmadikról hiszi azt , hogy a hozzá tartozó hiányzó fél?!

Bonyodalom, szenvedés, tiniskedések, vicces és egyben kínos jelenetek egész sora. Valószínűleg soha nem vetemedtem volna erre a filmre, ha nincs egy 12 és 13 éves lányom, akikkel viszont tökéletes időtöltés volt.

Jó színészek, sok, de kellően jól használt sablon, egy picit csavaros, de nem túlbonyolított történet, kellően jó befejezéssel és a fent idézetteken túl is több jó szöveg.

Mi kell még ezen kívül? Mondom is: semmi. Ez egy tökéletes film a 12-15 éveseknek és még a szülők sem vágjék fel az ereiket, ha végig kell nézni velük.

https://www.netflix.com/hu/title/81005150

the-half-of-it-netflix-soundtrak-every-song-featured.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkaranten.blog.hu/api/trackback/id/tr1815658910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatkarantén

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása