Gondolatkarantén

Már hiszek, mondta Neo Morpheusnk és lezuhant a tetőről

Örökké a barátod!
APC- tengerszem

Függően attól, hogy Budapest melyik részéről indulsz, 60-80 km távolságra van a Heves megyei Apc község. Hatvannál kell lehajtani az M3-ról, Zagyvaszántó felé vezet az út, elég jól ki is van táblázva, de a waze tökéletesen odavezet ahhoz a parkolóhoz, ahol érdemes letenni az autót. Persze, ha egy négykerék hajtásos böszme nagy terepjáróval érkezel, akár az erdei utat is meg lejhet próbálni, de szerintem nagyobb élmény a séta. Mert ezt a 20-25 perces utat ne nevezzük túrának, még ha szeretek is így gondolni minden olyan tevékenységre, amit a négy falon kívül végzek. Az első 2-300 méteres kaptató után egy nagyon kellemes kis erdei úton juthatunk el Magyarország egyik (ha nem a legszebb) tengerszeméig. Ha van időd, és egy kicsivel több elszántságod, akkor érdemes a tavat megkerülő ösvényt követve minden oldalról megnézni, mert csodálatos a kilátás. phpthumb_generated_thumbnail.jpeg

Mi pont akkor értünk oda, amikor két fiatal srác közül a részegebb, az utolsó sör elfogyasztása után elhatározta, hogy bevállal egy talpast a 7-8 fokos vízbe a helyiek is által használt szikláról. Ez olyan 9- 10 méterrel lehet a víz felszíne felett. Merész. 

Előtte ez a dialóg hangzott el:

" - Haver, ha beleugrasz, örökké a barátod leszek!

- És ha nem?

- Akkor is. "

124001668_3131191876985293_5077632926725080_n.jpg

Respekt! Természetesen sikerült. Szerintem kijózanító volt, de talán jól is jött a srácnak. 

 

Képek, és több érdekes infó itt:

https://www.vitorlazas.hu/apc-tengerszem.html

 

Visszafelé itt állj meg enni:

https://edenkertcsarda.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkaranten.blog.hu/api/trackback/id/tr2016278730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatkarantén

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása