Gondolatkarantén

Már hiszek, mondta Neo Morpheusnk és lezuhant a tetőről

Bush még lehányhatta a Japán miniszterelnökét, és nem ezért nem választották újra
Legendás balfaszságok sorozatunk ékköve: The bad sushi

Nem mondom, hogy az ereszcsatorna kis teljesítmény volt, de ez is csak azt bizonyítja, hogy a mémek vették át az uralmat az életünk felett. Ami nem esemény, ami nem látványos, ami nem tartja fent legalább 30 másodpercre az áldott néző  figyelmét, az megy a kukába. 

Mondjuk a '90-es években még volt fontosabb esemény a világunkban, mint egy "rettenetes" járvány, ami miatt kb. 1956 óta először vezettek be kis országunkban kijárási tilalmat, vagy a két éve húzódó paródia a Fidesz Néppártból való ki nem zárásáról.

Az USA-nak ott volt az Öbölháború, nekünk a Szovjetúnió szétesése. Az influenzába minden évben több ezren haltak bele Magyarországon, létezett az ETA és az IRA. Akkor még nem volt hozzáférhető internet, nem volt közösségi média, azon belül buborékok. Akkor minden jobb volt? Dehogy!

De nem az lett a vezető téma a fejlett országokban, hogy George Bush behányt a díszvacsorán. Ez volt a "Bad sushi" incidens. Hihetetlen, hogy ebből még paródiát is tudtak csinálni anno, pedig eleve olyan, mint ha Leslie Nielsen találta volna ki személyesen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkaranten.blog.hu/api/trackback/id/tr3516352910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatkarantén

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása