Gondolatkarantén

Már hiszek, mondta Neo Morpheusnk és lezuhant a tetőről

Légy bölcs!
maradj csöndben...

Légy bölcs, maradj csöndben!

Brit tudósok mutatták ki, hogy az emberek egyre hülyébbek. Nem, nem mutatták ám ki, csak én jöttem rá erre az elmúlt sok év során. Volt időm megfigyelni. Persze igazságtalan vagyok, mert talán nem is több a hülye, inkább csak a meggyőződéses, magabiztos, erőszakos és hangos hülyéből lett több. Sajnos a megfelelő platform is megvan ahhoz, hogy ezt a világba kiáltsák a world wide web segítségével. És meg is teszik.

Nem ülnek el otthon tyúkot kopasztva, vagy kukoricát morzsolva, nem olvasgatnak békében a viharlámpa fényénél, nem andalognak kézenfogva a párjukkal valami tóparton, nem alszanak el az egész napi munkától megfáradtan a kanapén, nem szerveznek terrorista sejtet a világhatalom megdöntésére. Nem.1688860_590327321055843_1997491996_n_1393311990.jpg

Ezek ott gubbasztanak a net előtt és bekövetik, megosztják, kommentelik, streamelik, megörökítik, ellentmondanak, egyetértenek, vitatkoznak, fröcsögnek, és részt vesznek. Mindenben. Mindegy hogy az a nagymamától örökölt pörkölt recept, vagy a bálnák megmentése. Mindenhez van valami hozzáfűznivaló, valami kihagyhatatlan poén, ami nélkül az idő kereke nem forogna tovább.

Az internet a végtelen tudás forrása, amibe egyre többen hugyoznak bele, és mire eljut hozzám, már inkább fekália, mint ivóvíz.

A rendelkezésre álló információ mennyisége befogadhatatlan. Ha te lennél a számítógép teniszcipőben (https://www.mafab.hu/movies/komputer-teniszcipoben-50956.html), még akkor is sok lenne. De szerintem nem is vagy.

komment-troll.jpg

Foglalkozz kevesebb dologgal, olvass hosszabb cikkeket a sok rövid helyett, ne a reklámot nézd meg a videók közben, egyáltalán ne is nézz reklámot! Ne pörgesd a közösségi oldalakat órákig! Ne iratkozz fel feleslegesen minden csatornára, ne kövess be hülyébbnél hülyébb influenszereket, ne mondd meg másoknak, hogy mi van az életükkel! Ne értsél mindenhez jobban! Ne kommentelj mindent, de ami a legfontosabb, ne légy még hülyébb! Légy bölcs, maradj csöndben, és csak akkor szólj hozzá bármihez, ha már legalább 1000-ig elszámoltál.

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkaranten.blog.hu/api/trackback/id/tr6216193244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatkarantén

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása